+45 26 71 57 57 info@companized.dk

KORK

CO2-NEUTRAL EMBALLAGE

Slidstærkt, isolerende og modstandsdygtigt. Det CO2-neutrale materiale kork har fået comeback som emballage.

KORK

FRA ALLEMANDSEJE TIL UNIKA

Der er sket meget, siden kork i 1970’erne blev allemandseje som gulv i mange parcelhuse. Det slidstærke materiale er modstandsdygtigt over for varme, lydisolerende og bliver brugt til vindmøllevinger, gulv i katedralen La Sagrada Familia i Barcelona og i NASAs raketter.

Vi producerer emballage og tilbehør af kork. Materialet kan præges og formes på utallige måder, er let og elastisk og CO2-neutralt. Derudover kan man printe på korken, dette kunne eksempelvis være et logo eller et statement – kun fantasien sætter grænser. Det er oplagt som coaster og tilbehør til flasker og kopper takket være dets varmeisolerende egenskab. Vi anbefaler det også som cover til bøger, materialer til toilettasker og som materiale til indkøbsnet, da det er svært at slide op.

 

Værd at vide om kork

  • Kork opfanger mere CO2 end det afgiver i hele produktionsprocessen fra træ til forbruger og er derfor CO2-neutralt.
  • 50% af al den kork, der bliver produceret, stammer fra Portugal.
  • Kork er et af de allermest holdbare organiske stoffer. Det ældes praktisk talt ikke, og selv efter mange år mister det ikke sine egenskaber.
  • Produkter produceret af kork kan bestå af et helt stykke eller to til flere mindre korkstykker (som granulat), som er limet sammen.
  • Mange af de produkter, vi sender på markedet, er sammensat af kork, kaffegrums og savsmuld. Der kan også være foring med pp-plast eller lignende.